apnermeij-headersticker-uitverkocht

B O R D S P E L

L A N D   V A N   Z O O R

Het extreem complexe bordspel Land van Zoor heeft als basis een landkaart van een fantasiewereld. Alle 514 vakjes op het bord verwijzen naar een unieke tabel in het dikke regelboek, waarop je met een tienzijdige dobbelsteen gooit wat je meemaakt. Door vrijuit te reizen over het bord maakt je personage een unieke aaneenschakeling van avonturen mee. Zelfs na vijftig keer spelen heb je nog niet alles gezien of meegemaakt. Dat komt omdat sommige gebeurtenissen een zeer lage ‘trefkans’ hebben.

Het personage leert onderweg vaardigheden of toverspreuken (er zijn er respectievelijk 374 en 221 in het spel) of hij vergaart voorwerpen (534 stuks, met 91 extensies). Deze worden bijgehouden op een formulier. Zodra je sterk genoeg bent, ga je vanzelf plaatsen bezoeken waar meer gevaar is (en meer te winnen valt). Het doel: een zetel veroveren aan tafel bij de goden.

Met drie of vier personen een potje Land van Zoor spelen, kost om en nabij drie volle dagen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat… (Ja, dat lees je goed.)

Aan Land van Zoor is zeven jaar gewerkt. In 2004 is het in een oplage van ongeveer 100 stuks uitgegeven onder spelletjesfanaten (niet meer verkrijgbaar).

Eerdere versies
Van Land ven Zoor bestaan een aantal voorlopers. De eerste versie is door Wouter gemaakt toen hij dertien jaar oud was. Deze was uiteraard eenvoudiger van opzet, maar de basis is hetzelfde (een landkaart waarop je zelf bepaalt waar je heen reist en waarop je avonturen beleeft om spullen te verzamelen).

LvZ
Een oudere versie van Land van Zoor uit 1996, die met kaartjes werkte in plaats van een personageformulier. De landkaart werd getekend in het 3D-pakket Bryce voor de Mac. Een jaar later volgde een uitgebreidere versie: zelfde kaart als hier afgebeeld, maar met het magische land Artifa rechts bovenin.

Grijze lijn

Reacties
Heb je Land van Zoor gespeeld? We vinden het leuk als je hieronder een reactie plaatst.
(Het kan een uur tot een dag duren voor je post algemeen zichtbaar wordt.)

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s