apnermeij-header

M O O R D S P E L

H U N T E R G A M E

In 2008 was Wouter in samenwerking met initiatiefnemer Nelleke Baldé organisator van Huntergame, een variant op ‘Gotcha‘. Rond de veertig deelnemers uit Middelburg e.o. kregen gedurende een maand opdrachten om in het dagelijkse leven specifieke doelwitten (medespelers) op te sporen en te liquideren. Werd je ‘neergeschoten’, dan kreeg je een strafpunt. Degene met de meeste kills won. Dat neerschieten was overigens niet gevaarlijk; we werkten met waterpistolen.

hunter1

Doordat het spel een maand lang 24 uur per dag doorging, waren deelnemers soms behoorlijk paranoïde. Je mocht niet neergeschoten worden op je werk of in openbare gelegenheden, maar daarbuiten was je levend wild. Alle deelnemers waren anoniem, dus iedere voorbijganger kon jouw potentiële moordenaar zijn.

Huntergame werd ondersteund door een wekelijks televisiebulletin op Omroep Zeeland (5 delen). In deze uitzendingen werden gepleegde moorden uitgelicht en hints gegeven over doelwitten. Ook werden sketches uitgespeeld, met specifieke opdrachten voor deelnemende kijkers. Er werd bijvoorbeeld bekendgemaakt dat er op zaterdagmiddag een geheim agent in de stad was, voorzien van een foto en karakteristieke uiterlijke kenmerken (zonnebril, zwart pak, rode roos op de revert). De hunter die de agent uitschakelde, kreeg twee extra punten. Wat deelnemers niet van tevoren wisten, was dat de agent backup had van andere schietgrage agenten…

hunter2 hunter3

In 2009 werd een tweede Huntergame georganiseerd. Dit keer hadden we een geavanceerde online database tot ons beschikking (met dank aan Johannes Keukelaar).

hunter4 hunter5
Fotografie op deze pagina: Karina Bogaerds

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s