apnermeij-header

L E V E N D   R O L L E N S P E L

B A R B A R I A

Van 1996 tot 2006 was Wouter initiator, plotbedenker en voorzitter van levend rollenspel vereniging Barbaria. In tegenstelling tot wat de ruig klinkende naam doet vermoeden, draaide Barbaria om subtiele, feeërieke en mysterieuze verhaallijnen in een sprookjesachtige setting. Twee keer per jaar kwamen rond de vijftig deelnemers vanuit heel Nederland naar het Veerse Bos om zich te laten onderdompelen in een magische wereld vol elfen, trollen, kabouters, enge monsters en spoken. Zowel organisatoren als deelnemers staken veel voorbereiding in het uitwerken van hun personages en het naaien en knutselen van de bijbehorende, fantasierijke kostuums.

Over Barbaria is in 2002 door de KRO een sfeervolle documentaire gemaakt, uitgezonden in de serie ‘Markant Nederland’.

Grijze lijn

Reacties
Was je er indertijd bij? We vinden het leuk als je hieronder een reactie plaatst.
(Het kan een uur tot een dag duren voor je post algemeen zichtbaar wordt. Hou er rekening mee dat alle reacties openbaar zijn en dat sommige medespelers niet met naam en toenaam genoemd willen worden.)

Advertenties

2 comments

  1. Mooi herinneringen die ik de rest van mijn leven meenemeem. Barbaria was iets om naar uit te kijken en was iedere keer weer te kort. Ik heb geloof ik in 2001 en 2002 meegedaan aan Barbaria en the summoning. Ik zou het leuk vinden om nog eens wat foto’s van die tijd terug te zien :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s